Waarom kiezen voor Madrid tijdens je stedentrip?

De laatste jaren is de populariteit van stedentrips fors toegenomen. Vooral jongeren kiezen er voor om gezellig een weekendje met vrienden te gaan stappen in een Europese stad naar keuze. Daarnaast vinden ook steeds meer ouderen online de weg naar een leuke citytrip om musea en andere interessante bezienswaardigheden te bewonderen. Nu de prijzen voor een reisje met het vliegtuig zeer aanlokkelijk zijn en het aantal steden om naar toe te gaan ook gestegen is wordt de keuze moeilijker. Een stad welke nog niet door velen is bezocht de Spaanse hoofdstad Madrid. Zeker de moeite waard, we leggen uit waarom.

Voordelig vliegen naar Madrid

Het boeken van een vliegticket naar Madrid is vandaag de dag geen moeilijke opgave. Handige vergelijkers online tonen eenvoudig voor elke stad de goedkoopste aanbieders. Een kwestie van enkele muisklikken en de beste prijs wordt tevoorschijn getoverd. Daar begint een stedentrip mee, het boeken van voordelige vliegtickets. Om te besparen wordt het best eens gekozen voor een ander vliegveld dan Schiphol. Zo zijn de vluchten vanaf bijvoorbeeld Eindhoven of Rotterdam een stuk goedkoper aan de prijs.

Bezienswaardigheden

Waar de meesten onder ons vast wel eens naar Barcelona zijn geweest is Madrid nog een beetje een ondergeschoven kindje. En ten onrechte, want er is genoeg leuks te zien en te beleven. Zo zijn er indrukwekkende musea te vinden als het Musea del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza om maar enkele te noemen. Verder bevind zich het Palacio Real zich in Madrid, het koninklijk paleis en natuurlijk mag een bezoekje aan de thuisbasis van ‘De Koninklijke’, Real Madrid niet ontbreken. Volgens velen is Estadio Bernabeu een mooier stadion dan het Camp Nou van rivaal Barcelona. Smaken verschillen uiteraard.

Stierengevechten

Waar het in een groot deel van Spanje niet meer wordt toegestaan vinden in Madrid nog altijd stierengevechten plaats. In de hoofdstad staat de grootste arena van het land waar in de seizoenen dagelijks gevechten worden gehouden. Dus wanneer je er niet op tegen bent zou je een bezoek aan zo een enorm stadion kunnen overwegen. Niet alleen stierengevechten worden er gehouden overigens. Deze stadions worden ook benut voor concerten en ander entertainment. Zoals het er nu voor staat komt er voorlopig nog geen verbod op de stierengevechten.

Openbaar vervoer

Tenslotte raden we aan om met het vliegtuig te gaan en verder met het openbaar vervoer te reizen in Madrid. Zelf een auto besturen in deze drukke stad is geen pretje. Tel daar het temperament van de Zuid Europese bevolking bij op en je weet waarom. Er zijn wel 8 rijstroken naast elkaar, niet iets waar Nederlanders veel ervaring mee hebben. Lekker de bus pakken dus indien nodig.