Vijf tips die jou helpen je vlucht te halen

Het is de nachtmerrie van iedere reiziger: je vlucht missen. Misschien is het je zelfs al een keer overkomen. Dan wil je dat liever niet nog een keer meemaken. Hoe voorkom je dat je vliegtuig zonder jou vertrekt? En hoe doe je dat zonder dat je met veel stress en haast moet rennen op het vliegveld? Wij geven je hier vijf tips waarmee je er alles aan doet om je vlucht halen, vanaf een bestemming zo ver als Den Bosch. Dan hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken, en kun je ontspannen van je vakantie genieten.

 

Vertrek op tijd

Sommige mensen zijn altijd ruim op tijd. Ben jij een van die mensen? Dan weet je vast al dat je op tijd moet vertrekken. Als jij wel eens te laat komt, wees dan eerlijk: hoe vaak ben je te laat vertrokken? Als je zeker je vlucht wilt halen, vertrek dan vroeg genoeg. Misschien zelfs een half uur of uur eerder dan je van plan was. Dan heb je zeker genoeg tijd voor de steeds langere wachtrijen bij check-in en veiligheidscontroles. En als je daardoor te vroeg bent, drink je gewoon ontspannen een kopje koffie bij de gate. Beter dan rennen!

 

Denk aan de controles

Ook op het vliegveld zelf kun je nog flink veel vertraging oplopen. Ook als de reis van Den Bosch naar Schiphol probleemloos is verlopen per trein, auto of Schipholtaxi, dan nog kun je makkelijk veel tijd kwijtraken met inchecken en controles. Houd je daarom minimaal aan de geadviseerde tijden voor je vlucht. Zeker als je in het hoogseizoen vliegt, lopen de wachtrijen hoog op. Check, indien mogelijk, van tevoren in via het internet. De rijen bij de bagage drop-off zijn vaak iets korter, en je bent sneller klaar.

Pak op tijd in

Om op tijd te kunnen vertrekken, moet je wel klaar zijn voor je reis. Vertrek je ’s ochtends vroeg? Zet dan de avond ervoor al je bagage klaar, zo veel mogelijk ingepakt. Zo hoef je ’s ochtends alleen nog maar een paar spullen in de tas te gooien, en klaar. Ook als je ’s avonds vertrekt, wacht dan niet te lang met het inpakken van je koffers. Hoe meer je op het laatste nippertje moet doen, hoe hoger de kans op te laat komen, stress en spullen vergeten.

Houd rekening met vertragingen onderweg

Of je nu met de trein, met de auto of met een schipholtaxi gaat, vanuit Den Bosch is Schiphol nog best een eindje. Onderweg kan er nog wel eens iets gebeuren, zoals treinvertraging of onvoorziene file. Het zou verschrikkelijk zijn als je hierdoor je vlucht zou missen. Neem daarom bij de reis van Den Bosch naar Schiphol wat extra tijd voor onvoorziene vertraging onderweg. Gebeurt er wat, dan is het halen van je vlucht niet in gevaar. En heb je geen vertraging? Dan kun je extra relaxen op het vliegveld.

Ga met de taxi

Als je op tijd vertrekt, maakt het ook uit welke vorm van vervoer je kiest. Met de trein loop je het risico op vertragingen, en als je niet op tijd bent, mis je deze. Met je eigen auto ben je extra tijd kwijt met het zoeken naar een parkeerplek. Dan heeft reizen met een Schiphol taxi Den Bosch een aantal voordelen: Deze haalt je thuis op en wacht tot je klaarstaat, en zet je recht op Schiphol af, zonder extra gedoe. Als je zeker je vlucht wilt walen, is de Schipholtaxi een prima idee.