Bent u zich aan het oriënteren voor een welverdiende zomervakantie? Denk dan eens aan Italië. Italië is een prachtig vakantieland, grenzend aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, gelegen aan onder andere de Middellandse zee en de Adriatische zee. Dankzij de prachtige landschappen en schitterende bezienswaardigheden heeft Italië voor iedereen wel iets te bieden, van jong tot oud. Daarnaast beschikt Italië in de zomermaanden over een heerlijk klimaat, waardoor het uitermate goed vertoeven is aan de prachtige stranden.

Met de auto naar Italië

Aangezien Italië beschikt over de meest prachtige landschappen, is het een uitermate geschikt land voor een relaxte autovakantie. Autovakanties naar Italie beginnen dan ook steeds meer aan populariteit te winnen en veel mensen verkiezen de auto al boven het vliegtuig. Een mooie bijkomstigheid van een autovakantie naar Italië is de eventuele reis door Oostenrijk of Zwitserland, waar u kunt genieten van een heerlijke bergachtige omgeving. Het land Italië kent erg mooie toeristische trekpleisters die met de auto prima te bereizen zijn. Het voordeel van een vakantie met de auto is dat u zelf uw tijden bepaald en zelf uw route uitstippelt. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw vakantie, zonder stress.

Auto huren in Italië

Heeft u een hekel aan die lange reis? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren in Italië. U pakt bijvoorbeeld gewoon het vliegtuig, u landt in Italië en uw huurauto staat al voor u klaar. Een ideale optie als u de lange zit wilt vermijden. In het hele land zijn plaatselijke autoverhuur bedrijven, waar u eenvoudig vooraf uw auto naar keuzen kunt reserveren. De huurprijzen zijn doorgaans ook niet al te hoog en een verzekering is inbegrepen. U kunt altijd via Hertz een auto huren in het buitenland.

Wanneer u de auto pakt naar Italië, is het handig om vooraf de grote lijn van uw reis te bepalen. Dit bespaart een berg uitzoekwerk en u kunt goed voorbereid de weg op. Op internet kunt u alle informatie vinden over de leukste plekjes van Italië.