Ontdek mooi Salamanca!

Madrid, de hoofdstad van Spanje, ligt compleet in het midden van het land. Toeristen kiezen deze stedentrip dan ook doelbewust uit, want ‘even’ vanuit een kustplaats Madrid bezoeken is onbegonnen werk. Is Madrid charmant? Jazeker, zoals je van praktisch iedere historische Europese metropool kunt verwachten biedt ook Madrid eeuwenoude bouwwerken, indrukwekkende musea, heerlijke uitgaansgelegenheden en een fantastisch openbaar vervoer.

#Tip1

Onze tip: leg ook eens een bezoek af aan universiteit stad Salamanca. Eveneens in het binnenland gelegen en op circa 1,5u rijden ten westen van Madrid gelegen. Salamanca is bij uitstek de plek voor studenten en taalcursus studenten! Buiten dat wordt Salamanca door velen omarmd als de mooiste stad van Spanje. De vele gotische gebouwen en zeer middeleeuwse sfeer geven Salamanca een adembenemende uitstraling. Bezoek je vanuit Salamanca Madrid, dan ligt het al snel op de loer dat Madrid als ‘teleurstelling’ uit de verf komt. Waar zit dit ‘m nu in? Madrid oogt veel moderner. De ware charme en levendigheid is vooral in Salamanca te vinden.

#Tip2

In Spanje een woning kopen? Neem eens een kijkje op de website van Casas Real, het Nederlandse Makelaarskantoor in Spanje en voor de Spaanse eilanden. Casas Real biedt een zeer ruim woningaanbod in heel Spanje, van appartement tot villa en adviseert tijdens het koopproces.