Met de auto naar Spanje

Tegenwoordig zijn er vele manieren waarop we op vakantie kunnen gaan. Met het vliegtuig, met de trein, met de auto, met de fiets of per boot. Het verschilt natuurlijk per voertuig hoe lang u over de reis doet. Gaat u met de auto naar Spanje, dan bent u zeker een dag onderweg. Voor u de weg opgaat, is het daarom belangrijk om de juiste maatregelen te treffen. Neem alle belangrijke papieren en benodigdheden mee, en onderwerp uw auto aan een grondige autocheck. Hierbij de beste tips voor een goede reis naar Spanje.

Controleer uw auto en vul alles bij

Pech onderweg kan natuurlijk altijd voorkomen. Het is alleen niet zo handig, zeker niet wanneer u op vakantie gaat. Bij zo’n lange reis is het daarom belangrijk dat uw auto goed gecontroleerd de weg op gaat. Onderwerp deze dan ook aan een grondige check. Controleer de bandenspanning en kijk onder de motorkap. Zorg ervoor dat alle vloeistoffen op peil zijn en controleer de verlichting. Ook een goede werking van de ruitenwissers is belangrijk. Komt u iets vreemds tegen, breng dan voor de zekerheid een bezoek aan de garage.

Welke papieren neem ik mee?

Bij de afsluiting van uw autoverzekering heeft u een groene kaart ontvangen. Hierop staat precies vermeld in welke landen u verzekerd bent. In Spanje zit dat meestal wel goed. Hoewel het niet verplicht is, is het raadzaam om de groene kaart altijd bij u te hebben. Mocht u in het buitenland betrokken raken bij een ongeval, dan toont u met de groene kaart aan dat u verzekerd bent. Daarnaast is uw rijbewijs natuurlijk ook onmisbaar.

Deze benodigdheden mag u niet vergeten

Veiligheid op de weg is niet alleen in Nederland noodzaak. Ook in andere Europese landen worden methoden toegepast om de wegveiligheid te verbeteren. Gaat u naar Spanje, zorg er dan voor dat u naast een gevarendriehoek en fluorescerende hesjes ook twee alcohol ademtesters in de auto heeft. Deze zijn in Frankrijk verplicht gesteld. Fijne vakantie!