Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguel is dé hotspot in Madrid op het gebied van alles wat met Spaans eten en drinken te maken heeft. Je vliegt vanaf eindhoven aiport erg gemakkelijk naar Madrid. Parkerenbijeindhovenairport is een website waar je verschillende aanbieders bij kunt vergelijken.

De Mercado is een overdekte markt waar tientallen mini winkeltjes hun eten en drinken vers bereiden en klaar om te eten verkopen.

Geschiedenis

Mercado de San Miguel bestaat al sinds 1916 als overdekte versmarkt in het hartje van Madrid. De ijzeren en glazen markt werd in 2009 volledig gerenoveerd tot in zijn huidige vorm. Waar de markt vroeger vooral buurtbewoners aantrok, is het nu een hotspot waar iedere toerist langskomt maar waar ook nog steeds vele Madrilenen langs komen.

Tapas & Sangria

Waar is Spanje bekend om op het gebied van eten en drinken? Inderdaad, tapas en sangria. Je kunt je echt volledig uitleven op alle verschillende tapas en sangria/wijn winkeltjes. Zo zijn er algemene tapas winkeltjes, waar je een diversiteit aan verschillende soorten tapas hebt maar er zijn ook heel veel gespecialiseerde winkeltjes. Zo is er een olijven kraampje waar je combinaties en tapas van olijven tegenkomt die je nog nooit ergens anders gezien zult hebben. Ook de wijn en sangria vloeien rijkelijk met vele verschillende soorten sangria. Hoewel wij in Nederland vooral de rode sangria kennen, is de rosé maar vooral de witte sangria erg aan te bevelen.

Kosten?

De markt is gratis te bezoeken, maar uiteraard moet je voor alles wat je koopt betalen. Zo kost een glas sangria variërend van €1,50 tot €4,00 en kosten de tapas per stuk ongeveer €1,00 tot €6,00. Als je hier voor een maaltijd komt hoeft het dus helemaal niet zo duur te zijn als je rekent dat je ongeveer 5 à 6 tapas per persoon eet. Mocht je echter je helemaal te buiten willen gaan, zijn ook Iberico hammen waar je tot wel €25,00 per honderd gram betaald. Al met al volgens ons een absolute must tijdens je stedentrip in Madrid.