Madrid

Madrid ontdekken in 3 dagen

Wie zich inleest over een citytrip naar Madrid hoort al snel dat je er een volle week voor nodig hebt. Echter kun je zoals bij de meeste steden al erg veel zien wanneer je hier 3 dagen volop de tijd voor neemt. 3 dagen is dan ook het perfecte weekend. Wij geven meer informatie over hoe je het meeste uit een stedentrip van 3 dagen haalt. Hieronder beschrijven we iedere dag afzonderlijk.

Wat te doen tijdens dag 1

Op de eerste dag dat je in Madrid bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk ontdekken. Het kan zijn dat je ’s avonds alsnog tot later in een bar of discotheek belandt en daarom wil je er zeker van zijn dat je de belangrijkste plekken hebt ontdekt. Een van de hoogtepunten van de stad is het museum Museo del Prado. Dit is niet zomaar een museum, maar het behoort tot een van de bekendste kunstmusea ter wereld en is daarmee de bekendste bezienswaardigheid van de Madrid. Ook mensen die geen liefhebber zijn van kunst worden aangeraden om hier een kijkje te nemen. Je vindt een nog groter overzicht van de bezienswaardigheden van Madrid op https://www.europa-vakanties.nl/spanje/madrid/.

Na het bezoeken van het voorgaande museum breng je een bezoek aan het andere hoogtepunt van de stad, Palacio Real. Dit is het koninklijk paleis en deze moet je gezien hebben voordat je de stad weer verlaat. Dit paleis is op slechts 2 kilometer bij het kunstmuseum vandaag gelegen. Met een half uurtje loop je hier dus naartoe, terwijl er ook nog van alles te zien is in de stad. In de avond geniet je nog gezellig van een drankje en een Spaanse tapas.

De bezigheden voor dag 2

De twee belangrijkste plekken heb je tijdens dag 1 al gezien, maar er is nog veel meer te zien en te doen in Madrid. Voor veel mensen is het Real Madrid stadion natuurlijk het hoogtepunt van de stad. Er zijn twee manieren om het stadion te ontdekken. Ten eerste en het leukste is om een voetbalwedstrijd live mee maken. Helaas is dit niet altijd mogelijk op het moment wanneer je Madrid bent. Een andere optie is dan ook om een rondleiding door het stadion te boeken. Om wachttijden te voorkomen kun je het Real Madrid stadion online boeken.

Na het bezoeken van het stadion zijn er nog een aantal activiteiten en bezienswaardigheden die ontzettend leuk zijn om te ondernemen. Een wandeling door het Retiro Park is ook een aanrader. Lekker ontspannend en een goed moment om te zien wat de inwoners van Madrid zelf doen. Dit is voor hun de plek voor ontspanning en om een rondje te joggen. Ook de Zoo van Madrid is een leuk uitje. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit leuk om te ondernemen.

Zodra het einde van de dag aanbreekt dan is Plaza Mayor een leuk plein om naartoe toe gaan. Bij dit grote plein zijn ook allerlei restaurants en bars te vinden. Een geschikte plek dus om lekker wat te eten en te drinken. Dit is ook de plek waar je veel straatartiesten tegenkomt. Wil je een avond op stap in Madrid? Dan is de club Teatro Kapital een aanrader. Dit is de grootste club van de hele stad.

Dag 3 – de laatste dag van de stedentrip

Tijdens de eerste twee dagen heb je de belangrijkste plekken van de stad al gezien. Op dag 3 heb je daarom zelf veel vrijheid om de laatste bezienswaardigheden te kiezen die je nog wilt zien. Een mooie bezienswaardigheid is de Almudena kathedraal. Met de bijzondere bouwstijl is dit een mooie kathedraal om te zien. Wie graag nog naar een museum gaat die wordt aangeraden om het Museo Reina Sofia te bezoeken. Hier kom je o.a. een kunstwerk van Pablo Picasso tegen.

Behalve het bezichtigen van mooie plekken kun je ook hele andere activiteiten verrichten, zoals een dagje of een paar uurtjes winkelen. Madrid is namelijk een zeer populaire stad om te winkelen. Een aantal bekende straten zijn de Calle Fuencarral, Calle Serrano of ga naar het overdekte winkelcentrum Princípe Pío.