Goedkoop bellen naar Spanje

Spanje is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Ook dit jaar willen meer Nederlanders op vakantie en dan vooral naar het buitenland. Naar verluidt kan Spanje deze zomer ongeveer een miljoen Nederlanders verwachten. Maar niet alleen worden vakanties steeds populairder naar Spanje, ook Nederlandse bedrijven gaan zich er vestigen of laten een dochtonderneming bouwen. Door deze toename neemt ook het telefonische verkeer naar- en vanuit Spanje steeds meer toe. Bellen naar het buitenland kan over het algemeen heel duur uitpakken en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heel voordelig bellen naar Spanje. Hoe doe je dat?

Bellen naar Spanje met een 0900-nummer

Een veelgebruikte manier om voordelig te bellen naar Spanje is via een 0900-nummer. Bij bellen met 0900-nummers heb je te maken met een starttarief. Dit kan overigens wel schelen in kosten indien je met een vaste telefoon of met een mobiele telefoon belt. Tegenwoordig bieden steeds meer providers de mogelijkheid aan om door middel van 0900-nummers te bellen naar buitenland. Zij zien dat de concurrentie toeneemt en daarmee successen behaald. Het wordt dus steeds lastiger om te bepalen welke providers nou de goedkoopste tarieven hanteren. Om daarachter te komen zal je een vergelijking moeten maken tussen de providers en de tarieven naast elkaar leggen. Enkele aanbieders die zeer lage kosten aanbieden zijn:

  • Telekampioen
  • Easybellen
  • Belkoning etc

De verschillen in het starttarief tussen de diverse aanbieders is vaak nihil en het scheelt nauwelijks van elkaar. Toch is een vergelijking maken een verstandig idee, omdat er wel verschillen zitten in vaste en mobiele telefonie. Maak dus eerst een vergelijking, voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

Bellen naar Spanje via Skype

De laatste jaren is programma Skype steeds populairder geworden onder Nederlanders. Het is voornamelijk om contact te leggen met iemand anders in binnen- of buitenland. Op de werkvloer wordt het steeds vaker gebruikt om te bellen met een dochteronderneming of met een collega elders in het land. Ook wordt het bellen naar het buitenland steeds vaker met Skype gedaan, bijvoorbeeld naar een vriend die op wereldreis is. Om gebruik te maken van dit programma, dien je wel een account te hebben. Op dit account kun je vervolgens een abonnement afsluiten of Skypetegoed kopen (net als bij mobiele telefonie). Vervolgens kun je dan van die kosten bellen naar het buitenland. Een ideale uitvinding voor degene die goedkoop willen bellen naar buitenland.