De beste reistijd voor Madrid: voor voetballiefhebbers en zonaanbidders

Madrid, de hoofdstad van Spanje, is een geweldige stad voor cultuur liefhebbers. Daarnaast is het ook een van de voetbalhoofdsteden van Europa met topclubs als Real Madrid en Atletico Madrid. Elke toerist komt naar Madrid met een ander doel en dat betekent dat de beste reistijd ook kan verschillen. De Spaanse reisgidsen van VakantieXperts vertellen je in welke periode je het beste kunt gaan, afhankelijk van je toeristische doel.

Zonaanbidders

De meeste toeristen zullen naar Madrid komen omdat het stad is in een zonnig land en ze hier een straaltje van mee willen pikken. In dat geval ben je op zoek naar een redelijke temperatuur en zo min mogelijk regen. In dat geval zijn de maanden april tot en met juni, september en oktober de beste maanden om de stad te bezoeken. De temperatuur schommelt in de maanden april t/m juni gemiddeld tussen de 18 en 28 graden en er valt tussen de 25 en 45 mm regen. In juli en augustus is het gemiddeld erg warm (boven de 30 graden Celsius), maar valt er wel de minste regen (10 mm). In september daalt de temperatuur weer tot gemiddeld 28 graden Celsius en er valt gemiddeld 29 mm regen. Na september worden de maanden weer natter en kouder.

Voetbalfans

Voor een voetbalfan gelden er echter andere ideale omstandigheden dan het weer: er moeten spectaculaire wedstrijden worden gehouden. Met top voetbalclubs als Real Madrid en Atletico Madrid is zo’n wedstrijd nooit ver weg. Beide clubs zijn over het algemeen ook zeer actief in Europese voetbalcompetities zoals de Europa League of de Champions League. Als de clubs lang in deze competitie blijven, zijn de laatste wedstrijden natuurlijk het meest spectaculair. De finales worden meestal eind mei of begin juni gespeeld.

Feestbeesten

Madrid kent vele nationale en regionale feestdagen wanneer de stad bruist van de activiteiten. Voor feestbeesten zijn die dagen de perfecte dagen voor een dagje Madrid, omdat er in de gehele stad festivals en feesten worden georganiseerd. 1 mei is bijvoorbeeld dag van de arbeid, een nationale feestdag in Spanje en daarop volgt 2 mei wanneer de inwoners van Madrid de opstand tegen de Franse troepen in 1808 herdenken.