Bezienswaardigheden Madrid

Madrid staat bekend als een prachtige stad. Je vind hier vele koninklijke paleizen, veel historische architectuur en prachtige pleintjes waar veel te doen is. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen tijdens je stedentrip.

Paleis “Real de Madrid”

Het koninklijke paleis van Madrid. Dit in het centrum gelegen paleis is tot vandaag de dag de werkplaats van de koning van Spanje. Palacio Real de Madrid is het grootste paleis van Europa en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het landgoed om het paleis is ook de moeite waard, je vind hier verschillende tuinen met veel groen.

De Kathedraal van Santa Maria

De volledige naam van deze kathedraal is “Catedral de Santa Maria la Real de la Almudena”. Dit prachtige gebouw vind je tegenover het paleis “Real de Madrid”. In de Kathedraal vind je veel prachtige kamers en beelden die zeker een bezoekje waard zijn.

Het plein “Plaza Mayor”

Dit vierkante plein is het bekendste plein van Spanje. Dit plein is de ultieme spot om een terrasje te pakken. Je vind over het gehele plein meerdere terrasjes waar je heerlijk kan eten en drinken. Op het midden van het plein vind je een standbeeld van Koning Felipe de derde, die één van de invloedrijkste koning van Spanje was.

Mercado van San Antón

Dit leuke marktje in Madrid is niet alleen erg leuk om rond te lopen maar heeft ook nog een uniek concept. Je kan er namelijk de lekkerste producten samenstellen op de markt en van die producten in het restaurant boven de markt een maaltijd laten maken. Tijdens het eten geniet je van een prachtig uitzicht over het plein “Plaza de Chueca”.

Dakterras “Círculo de Bellas Artes”

Voor een adembenemend uitzicht over het historische centrum van Madrid moet je bij “Círculo de Bellas Artes” zijn. Je hebt hier een heerlijk terras waar je tijdens een lekker drankje een prachtig uitzicht hebt. Ze bieden hier ook lekkere maaltijden, je kan er de hele dag terecht want ze bieden namelijk ontbijt, lunch en diner. Vooral tijdens de zonsondergang is dit dakterras een echte aanrader.

Estadio Santiago Bernabéu

Het voetbalstadion van de wereldclub Real-Madrid. Voor de echte voetbalfan raden wij aan om de fantastische sfeer in dit stadion te proeven tijdens een website. Als dit niet kan is het ook erg leuk om de tour door dit stadion te doen. Je krijgt dan een rondleiding door het stadion, het museum en hebt de mogelijkheid om een leuke souvenir in de officiële Real-Madrid store te kopen.

Wil jij meer weten over deze wereldstad? Op Magisch Madrid vind je alles om jou vakantie naar Madrid onvergetelijk te maken. We bieden naast informatie over de bezienswaardigheden, gastronomie, hotels en vervoer in Madrid ook erg leuke gidsen en routes waarmee je op je eigen tempo de hele stad kan verkennen.