Kitepark Santa Cruz de Mudela

 

Spanje is een land met vele mogelijkheden tot vermaak. Slechts 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Madrid ligt één van de meest bekende kiteparken van Europa.

 

Kitepark Santa Cruz de Mudela ligt midden in de binnenlanden van Spanje, maar trekt jaarlijks toch enkele honderden kite- en vlieger liefhebbers vanwege de perfecte weersomstandigheden.

 

Omdat de wind hier zo goed is, kunnen vrijwel alle varianten van de kitesport die op het land beoefend worden hier worden uitgevoerd. Welke takken van de kitesport zie je hier zoal voorbij komen?

 

  1. Kitebuggys

 

Een populaire vorm van kite is het kitebuggyen. Het concept is simpel, je neemt een grote powerkite en bindt deze achter je kitebuggy. Je vangt zo ontzettend veel wind waardoor je over het land raast met hoge snelheid. Dit kan een enorme kick geven, maar let wel op; dit is niet voor beginners weggelegd.

 

  1. Mountainboarding

 

Voor als je het iets rustiger aan wilt doen kun je beter een mountainboard nemen. Op een mountainboard is het principe eigenlijk hetzelfde. Je neemt wederom een (iets minder grote) powerkite, en laat je door de wind voorttrekken over het land. Deze vorm van kiten is iets minder riskant omdat je minder hoge snelheden zult bereiken. Wel kun je hoge jumps maken.

 

  1. Powerkiten

 

We noemden nu al twee keer de term powerkite, maar wat is dat precies? Een powerkite vangt veel wind door de grootte van de vlieger en je kunt je daardoor gemakkelijk laten trekken. Veel kiters vliegeren echter ook met een powerkite zonder buggy of board, omdat ze zo een lichter gewicht en hebben en daardoor nog hogere sprongen kunnen maken.

 

In Santa Cruz de Mudela zul je dan ook voornamelijk echte kite liefhebbers tegenkomen die leven voor de sport. Het park ligt op een kleine twee uurtjes rijden van Madrid, dus als er in jou een kiter schuilt, dan is een bezoekje zeker het overwegen waard.

 

Op Facebook zie je een groot aantal foto’s van het kitepark en blijf je op de hoogte van updates.