3 tips als je gaat verhuizen naar Spanje

Spanje is een land met meer dan 46 miljoen inwoners, met een unieke schoonheid, een beroemde keuken en wijnen, en een taal die door meer dan 400 miljoen mensen wordt gesproken, waardoor het de tweede meest gesproken taal ter wereld is.

Steden als de hoofdstad Madrid en het mooie Barcelona zijn erg populair. Basisinformatie voor de aankomst is altijd welkom, waardoor het leven van de immigrant gemakkelijker wordt, dus in deze tekst hebben we 3 tips voor je opgesteld als je wenst te verhuizen naar Spanje!

1- Kosten van levensonderhoud in Madrid
Huren in Madrid is natuurlijk duur; de stad ontvangt veel toeristen, dus de prijzen zijn erg hoog voor het huren van een appartement, waardoor de kosten van levensonderhoud ook hoog zijn.

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat veel markten in Spanje hun eigen merk hebben, en hun producten hebben meestal dezelfde kwaliteit als de producten van bekende merken – ze worden “blanca merk” producten genoemd en hebben een meer betaalbare prijs.

Openbaar vervoer in Madrid
Het openbaar vervoer wordt beheerd door de overheid. Het netwerk bestaat uit treinen die de verschillende naburige steden, metro’s en gemeentelijke en intergemeentelijke bussen met elkaar verbinden. Op de breedste lanen rijden de bussen op exclusieve banen en er is dus geen gevaar om vast te komen zitten in de files.

2- Barcelona
De kosten van levensonderhoud in Barcelona worden door Spanjaarden en buitenlanders als vrij duur beschouwd in vergelijking met andere steden in Spanje, zoals Andalusië.

De prijs van het huren van huizen en appartementen is hoog in vergelijking met andere plaatsen in Spanje. Daarom besluiten veel gezinnen om in steden in de buurt van het grootstedelijk gebied te gaan wonen als ze verhuizen naar Spanje, omdat de huurprijzen dan goedkoper zijn. Sommige van de beste buurten zijn dat;

– Sarrià Sant Gervasi;
– Vila de Gràcia;
– El Poblenou;
– L’Hospitalet de Llobregat;
– Badalona.3 – Valencia
De op twee na grootste stad van Spanje staat bekend om zijn goede klimaat en om het mengen van stranden, parken, grote universiteiten, veel cultuur en traditie en om de uitmuntendheid in mobiliteit, want het is een vlakke stad met een brede lijn van metro en fiets. Valencia heeft 197 wijken, onderverdeeld in 87 wijken. Sommige wijken in Valencia:

– Benimaclet;
– Torrefiel;
– Orriols;
– El Grau;
– El Carmen;
– Oude stad;
– Paseo de Alameda;

En wat zijn de kosten van levensonderhoud in Valencia? Valencia kan worden beschouwd als een goedkopere stad om in te wonen dan Madrid en Barcelona, het is mogelijk om een woning te huren voor een betere waarde dan in deze twee andere steden, bijvoorbeeld. Uiteraard is de waarde van deze huurprijs afhankelijk van de regio waarin je gaat wonen, de grootte van het pand, de anciënniteit, of je het gemeubileerd gaat huren of niet.